Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här

Jag accepterar
NERIKE PRIDE 2022

NERIKE PRIDE 2022

02 september - 03 september

Äntligen får vi fira Pride i Örebro igen efter ett par år med pandemi. Nu är det återigen dags för intressanta seminarier och en glädjefylld folkfest i mångfaldens färger!

Som deltagare i festivalen ställer vi upp på festivalens värdegrund och kommer att arbeta för att den förverkligas. Socialdemokraterna deltar självklart på festivalen eftersom hbtqi-personers rättigheter är mänskliga rättigheter, och vi tror på alla människors lika värde.

Läs om Socialdemokraternas antagna HBTQ-program här!

Här nedan finns de punkter under helgen där socialdemokrater antingen deltar eller deltar och arrangerar. Besök våra seminarier, gå med i paraden och var med på fler av alla roliga saker som händer under framförallt lördagen.

2 SEPTEMBER – ENBART PRIDE HOUSE PÅ ABF 

Pride House är en plats för folkbildning och kunskapshöjning om HBTQI-personers rättigheter och levnadssituationer.

17:00 – 17:45 HBT-S VETERAN ARRANGERAR SEMINARIUM
Vår HBT-S veteran Pell-Uno Larsson har ett seminarium på ABF för HBTQI+ Seniorer.

18:00 – 19:00 PANELSAMTAL MED JOHN JOHANSSON (KSO)
Kommunstyrelsens ordförande John Johansson (S) möter några av de politiska partierna i ett panelsamtal om HBTQI-personers livsvillkor i Örebro.

3 SEPTEMBER – PÅ OLIKA STÄLLEN

10:00 – 18:00 SOCIALDEMOKRATERNAS VALSTUGA
I valstugan går det under dagen att träffa ledande företrädare från Socialdemokraterna, få information om vår HBT-S politik och sminka sig inför Pridetåget.

12:00 – 14:00 VILKEN ROLL SPELAR POLITISKA PARTIER I HBTQI+ RÖRELSEN – PRIDE HOUSE PÅ ABF
Välkommen till ett seminarium där vi samtalar om hur man som partipolitiskt aktiv kan arbeta för förändringar och förbättringar inom hbtqi+området. Brinner man för hbtqi-frågor så kan man engagera sig och påverka på olika sätt. Och det kommer Evin, Daniel och Jessica samtala kring.

Hur kan man som partipolitiskt aktiv påverka utvecklingen positivt för hbtqi+personer lokalt, nationellt och internationellt?

Anmälan: Krävs endast om man vill ha lunch, annars är det bara att dyka upp. Anmälan till lunch görs till: jessica.ekerbring@hbts.se, skriv ”Lunch Nerike Pride” i ämnesraden och skriv gärna om du har några matallergier. Vi behöver din lunchanmälan senast onsdag 31/8 15.00.

Medverkar gör:

Evin Incir, EU-parlamentariker som bl a har mänskliga rättigheter och hbtqi+frågor inom sitt ansvarsområde

Daniel Andersson, riksdagsledamot och förbundsordförande för HBT-socialdemokrater

Jessica Ekerbring, ordförande för socialdemokraterna i Örebro kommun och förbundsstyrelseledamot i HBT-socialdemokrater

Seminariet arrangeras av HBT- S Örebro län

14:30-16:30 – PLAKATMÅLNING I VALCENTRET
Måla plakat med SSU i valcentret. Öppet för alla som vill gå i S-sektion i paraden. Plakatet ska gå i linje med Socialdemokraternas värderingar.

16:45 – PRIDETÅGET
Tillsammans visar vi Socialdemokrater att vi står upp för alla människors rättigheter! Vi samlas senast 16:45 på Fabriksgatan 43 – 45 i Örebro (utanför Virginska gymnasiets skolgård), Paraden avgår 17.00. Medlemmar som går i tåget kommer att få en jag röstar på Magda tischa!

18:00 – 21:00 PRIDEPARK 
I Socialdemokraternas tält på Pridepark kan du vara med i roliga tävlingar och vinna priser, träffa företrädare för HBT-S, Socialdemokraterna i Örebro, S-kvinnor och SSU.

21:00 – SENT – SSU ARRANGERAR NATTVALSTUGA
Kom och häng med SSU i Nattvalstugan.  SSU hälsar att “Vi har den bästa musiken, den godaste vegokorven och de skönaste samtalen inför valet!”

 

Nerike Pride bjuder på mycket mer än paraden b.la kunskapslyftande seminarier, läs mer i det officiella programmet här!  

facebook Twitter Email