Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här

Jag accepterar
Kommunalråd Marie Brorson, Socialdemokraterna.

Marie Brorson

Marie Brorson, 54 år, kommunalråd med ansvar för social välfärd.

Jag föddes i Jönköping och där bodde jag de första fem åren av mitt liv. Familjen flyttade sedan till Pålsboda och 1997 tog kärleken mig till Örebro. Väl i Örebro föddes även två andra kärlekar, en till staden och en till politiken. Det tog 11 år som bosatt i Örebro innan kärleken till politiken växte fram.

2008 var året då allt förändrades. Flera i min närhet tipsade mig om att jag borde engagera mig. Jag var osäker på vilket parti som låg mig varmast om hjärtat. Jag hade alltid röstat på Socialdemokraterna och efter en noggrann efterforskning var jag säker på min sak. Jag är 100 procent socialdemokrat.

Min nyfikenhet på politiken väcktes under ett kvällsmöte för nya medlemmar. Engagemanget var ett faktum. Ett år senare valdes jag till ordförande för Adolfsbergs S-förening. Med tiden kom de tyngre uppdragen och politiken kom att ta upp en större del av mitt liv. Jag lämnade mitt dåvarande jobb som distriktsköterska och började arbeta med frågeställningar som riktade sig mot Asyl- och invandrarhälsan. Jag kom till insikt med att min bakgrund inom sjukvården och det kliniska arbetet kom väl till pass i frågorna.

Mitt politiska engagemang har lotsat in mig på många olika banor och alla områden har varit lika roliga att arbeta med. Varmast om hjärtat ligger ändå frågor som ett jämställt och jämlikt samhälle och mänskliga rättigheter. Frågorna är breda och de rymmer mycket. Det är därför som den socialdemokratiska politiken är så viktig. I dagsläget är de brottsförebyggande frågorna extra viktiga, för att kriminalitet och utanförskap hotar allt som jag står för.

Det är därför som jag engagerar mig och det känns som att alla de frågor som jag tidigare arbetat med är en stor kunskapskälla i mitt nuvarande uppdrag som kommunalråd för social välfärd.

facebook Twitter Email