Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här

Jag accepterar

Nu söker vi en kommunikatör till vårt team

Nu söker Socialdemokraterna i Örebro kommun en kommunikatör/politisk sekreterare! Läs mer i annonsen och välkommen med din ansökan!

Klicka här för att komma till – Jobbannonsen

 

Kommunikatör med samhällsintresse Örebro kommun

Informatör/Kommunikatör

Kommun: Örebro

Korta fakta om jobbet

  • Omfattning: Heltid
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Meriterande

  • Informatör/Kommunikatör –  1-2 års erfarenhet

Om jobbet
Örebro är en av Sveriges snabbast växande städer och en av de kommuner där Socialdemokraterna har allra starkast stöd. Vi har under många år jobbat hårt och framgångsrikt för att utveckla Örebro och partiet. Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta driva den utvecklingen och även medverka till valvinst 2022.

Socialdemokraterna ingår sedan 2011 i den styrande majoriteten i Örebro tillsammans med Centerpartiet och Kristdemokraterna. Under mandatperioden 2019-2022 har vi förutom att inneha rollen som kommunstyrelsens ordförande även ansvar för programområde samhällsbyggnad och social välfärd, med totalt tre heltidsanställda kommunalråd.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en kommunikatör/politisk sekreterare med inriktning kommunikation till kommunalrådskansliet. Som politisk sekreterare arbetar du med varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik.

Du kommer ha ett huvudansvar för kommunikationsarbetet, både strategiskt och operativt, och tillsammans med övriga på kansliet driva och utveckla det arbetet. Ansvar för kommunikationsplan, sociala medier, grafisk formgivning, pressarbete och utveckling av våra kommunikationskanaler kommer vara områden som du ansvarar för. Utöver det kommer du delta i det dagliga löpande politiska arbetet och vara ett stöd till våra kommunalråd och övriga förtroendevalda. Du kommer vara med i planeringen inför valrörelsen 2022 och ju närmare valåret vi kommer så kommer arbetsuppgifterna präglas allt mer av organisering och genomförande av valrörelsen.

Socialdemokraterna ingår i den styrande kommunledningen och du kommer därmed att samverka med politiska sekreterare och kommunalråd för våra samarbetspartier C och KD. I dagsläget har Socialdemokraterna tre politiska sekreterare anställda.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för politiska frågor men framför allt kunskap och erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete. Vi tror dessutom att du är en duktig och snabb skribent, har viljan och förmågan att dela med dig av dina kunskaper till andra och intresset att driva såväl politik- som verksamhetsutveckling framåt.

God kännedom om, och erfarenhet av, arbetarrörelsen är en merit och vi förutsätter givetvis att du delar våra grundläggande värderingar. Medlemskap är dock inget krav. Vidare ser vi gärna att du har lämplig högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet, gärna från politiskt arbete eller annat folkrörelsearbete.

Om tjänsten
Anställningen är på heltid fram till 31 december 2022 med möjlighet till förlängning, tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Oreglerad arbetstid och arbete kvällar samt helger kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt efter sommaren.

Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från ditt nuvarande jobb under tiden du är anställd som politisk sekreterare, oavsett vilken arbetsgivare du har idag.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 4 juli 2021 till erika.svanstrom@orebro.se, skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ämnesraden. Intervjuer med intressanta sökanden kommer göras löpande under ansökningstiden.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av kanslichef Erika Svanström på 019-21 40 06 eller mail (se ovan).

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Örebro i Örebro län. Arbetsgivaren Örebro Arbetarekommun http://www.socialdemokraternaorebro.se

Kontakt
Erika Svanström, Kanslichef

erika.svanstrom@orebro.se
Telefon: 019214006
Mobil: 0764968895

facebook Twitter Email