Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här

Jag accepterar

En månad på jobbet

En månad har passerat och jag har fått känna in mig i den nya yrkestiteln kommunalråd. Det är ett hedersuppdrag att få arbeta på heltid med socialdemokratisk politik. Min första månad har varit innehållsrik och rolig.

Jag har installerat mig på Rådhuset och känner mig välkommen. Min första arbetsdag som var en fredag bestod av ett regnigt, men trevligt besök på Björkön tillsammans med landshövdingen och representanter från kommunen. Resten utav dagen spenderades på Rådhuset för traditionella ”första dagen-sysslor” som att få en dator och ”känna in kontorsstolen” i mitt nya arbetsrum. Kvällen bjöd på en festlig tackfest på Kulturkvarteret. Vilken trevlig första dag!

Under månaden har jag haft enskilda möten med tjänstemännen som jag kommer att arbeta nära. I Programnämnd social välfärd har jag påbörjat ordförandedialoger med driftnämndsordföringar för att få ta del av deras frågor. Jag har även signerat avtal om att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende ihop med vårdcentralen i Skebäck.

Efter några års uppehåll är jag tillbaka i Kommunala pensionärsrådet.  Vi har haft möten och pratat om vad som är aktuellt i kommunen just nu. Vi har stängt de offentliga toaletterna i Örebro med anledning av att de används för narkotikabruk, narkotikaförsäljning och som övernattning för hemlösa. Ett arbete har samtidigt påbörjats för att ta fram förslag på hur vi ska kunna öppna toaletterna igen och att de ska användas för det som de är till för. I och med detta besked hade jag min första mediakontakt sedan jag tillträdde som kommunalråd. Det blev en intervju av SVT på Järntorget utanför den offentliga toaletten.

Min månad har kantats av olika uppdrag och aktiviteter, bland annat har jag deltagit i trygghetsvandringen i city. Vi har antagit en budget för 2022 i kommunfullmäktige och arbete pågår för fullt med att ta fram programnämndens budget.

Jag har även synts i media i olika sammanhang. Nerikes allehanda anordnade en direktsänd debatt som blev min första. Den gällde motorburen ungdom som vandaliserar och skapar otrygghet. Vi har i olika sammanhang pratat mycket om brottsförebyggande åtgärder, ett otroligt viktigt arbete som jag brinner extra mycket för just nu.

Kommunalrådskansliet fick fint besök av civilministern Lena Micko och vi hade ett bra samtal över en lunch om våra möjligheter och utmaningar i kommun samt på riksnivå.

Under min tid har jag även hunnit med att träffa fackförbunden Kommunal och Vision. Hållit i mitt första möte i Myndighetsutskottet i rollen som ordförande. Jag har haft möte med en medborgare och tillika eldsjäl angående de dövas situation. Jag har haft dialogsamtal om kommunens projekt som motverkar segregation, som vi driver med statliga projektmedel.

Även studiebesök har stått på min agenda denna månad. Jag har besökt Porten som drivs av Stadsmissionen. De berättade om sitt viktiga arbete för hemlösa. Och sist men inte minst har jag haft mitt första ordförandemöte angående ÖreBrå, Örebro brottsförebyggande råd, för att lägga dagordningen inför kommande sammanträde.

Med andra ord har det varit en händelserik första månad i rollen som kommunalråd. Jag har fått sätta mig in i mitt nya arbete, träffat många kunniga och trevliga människor som alla vill det bästa för vår kommun, precis som jag. Med en socialdemokratisk politik i spetsen kan vi göra skillnad.

Som grädde på moset är Magdalena Andersson vald till ny partiordförande. Det här kommer att bli bra!

facebook Twitter Email